Hotel SØMA

Om SØMA

Hvordan det hele begyndte

© Paul Zizka , Besøg Grønland

Hotel SØMA

Et stykke af Grønland

Begynd dit eventyr allerede inden du træder ud af døren. Oplev det ægte Grønland, den vidunderlig natur og kultur, samtidig med at du giver tilbage til lokalsamfundet.

Over 50 år
i Grønland

© Stacy W. Head, Visit Greenland

Hotel SØMA er en af Grønlands største hotelkæder med fire hoteller på vestkysten i Nuuk, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat. Tilsammen har vi omkring 150 moderne hotelværelser og mange konference- og grupperum.

Inden for de sidste 50 år, har vi ikke kun forelsket os i vores stykke af Grønland, men har også opdaget den perfekte kombination af aktiviteter og mange fantastiske steder.

Vores ønske er at bruge vores ekspertise til at give vores gæster den ægte grønlandske oplevelse og et varmt og indbydende sted at bo. Vi brænder især for dette, vel vidende at vores arbejde ydermere støtter lokalsamfund og nødlidende.

Hvorfor SØMA?

Mange spørger, hvad der gemmer sig bag vores navn Hotel SØMA. Sandt at sige er det et navn, der uofficielt er givet til os af de lokale. Vi var oprindeligt kendt som ¨sømandshjemmet¨ – et sted med overnatning og varm mad til fiskere og søfarende. Vores cafeterier er stadig kendt som et mødested for lokalsamfund, som ofte har omtalt os som 'Søma'. Vi tog det som et hint. Vores nye brand repræsenterer nu vores historie, position i lokalsamfundet og vores værdier.

© Emil Ruby, Besøg Grønland

Non-profit

Dit ophold på Hotel SØMA gør en forskel for Grønland. Vi har i over 50 år brugt vores overskud til at støtte velfærden for lokale søfarende, fiskere og lokalsamfund. Det fortsætter vi med selv i dag. Som vores gæst vil du bemærke den velkendte varme og indbydende atmosfære på alle vores hoteller, men vigtigst af alt, støtter du os i at gøre en forskel for dem, der har behov.

Bæredygtighed

Hele verden taler om behovet for bæredygtig praksis i turistindustrien. Vi anerkender dette behov og forsøger konstant at forbedre os med ét mål for øje – at blive CO2-neutral. Vi arbejder tæt sammen med regeringen og Nukissiorfiit energileverandør om at gøre dette mål realistisk. Vores hoteller i Aasiaat og Ilulissat bruger nye elbiler til transport af gæster, og tiltaget kommer snart til Sisimiut. I Nuuk er vi i øjeblikket ved at skifte til et elektrisk varmesystem, der skal bruge energi skabt af et lokalt vandkraftværk. Det vil bringe Hotel SØMA Nuuk 98% tættere på vores mål.

Foto af:
Mads Phil, Visit Greenland

Book dit ophold