Grønlands kultur

City walk
Forstå den destination, du besøger. Udforsk den traditionelle og moderne side af grønlandske byer. Alle vores arktiske lokaliteter er beliggende i smuk natur, og gaderne har mange historier at fortælle.

Hotel SØMA er en af Grønlands største hotelkæder med hoteller i fire fantastiske byer på vestkysten. Grønland er et land mange kender for hundeslædekørsel, havsafari eller nordlys. Vi tror på, at forståelse af den destination, du besøger, betyder en bedre forståelse af Grønland. Derfor tilbyder vi guidede byvandringer i alle 4 byer: Nuuk, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat. Disse byer har mange historier at fortælle, og du vil tage afsted med en bedre forståelse af et stykke af Grønland.

"Nu ved jeg, hvor lidt jeg vidste"

Mads, gæst på Hotel SØMA, 2023

Nuuk byvandring

Tag på en rejse gennem den grønlandske hovedstad – Nuuk. Du vil opdage den historiske koloniby, Nuuk Universitet, Annaassisitta Oqaluffia-katedralen og meget mere. Du vil også besøge det prisvindende kulturcenter Katuaq og se Havets Moder-statuen, der våger over Nuuk.

Book din byvandring i Nuuk

Sisimiut byvandring

Oplev Sisimiut, by i polarcirkelregionen også kendt som kystens perle. Din lokale guide vil dele mange historier om byen og dens mennesker. Derudover er det om sommeren muligt at supplere byvandringen med et besøg på en gammel inuit bygd, en revlebærtur eller et besøg i hundeby.

Book din byvandring i Sisimiut

Aasiaat byvandring

Udforsk det autentiske Grønland i Aasiaat, en lille by ved Diskobugten, hvor mange lokale stadig lever af fiskeri. Her kan du få mere at vide om kajaksejlads historie på det lokale museum. Aasiaat har også en uventet kunstnerisk side. I Forsamlingshuset kan du se malerier af den danske kunstner Per Kirkeby, og når du går gennem byen, vil du opdage mange smukke vægmalerier inspireret af det lokale liv og kultur.

Book din byvandring i Aasiaat

Ilulissat byvandring

Ilulissat behøver ingen præsentation. Mange kender den for isfjordens fantastiske natur med gigantiske flydende isbjerge. Når du udforsker Ilulissat, besøger du 'brættet', hvor lokale fiskere sælger dagens fangst. Du vil også stoppe ved Zion-kirken i træ og den berømte opdagelsesrejsende Knud Rasmussens hjem.

Book din byvandring i Ilulissat

Del dette opslag

Mere at udforske

Første gang i Grønland

Besøg Grønland for første gang gennem en af vores gæsters øjne.

Hotel SØMA – et stykke af Grønland

Her begynder dine arktiske eventyr allerede inden du træder ud af døren.
icefjord-centre

Hvilken grønlandsk destination skal du besøge denne sommer?

Vores hoteldirektører og arktiske guider deler det bedste fra deres destinationer.

Forkælelse i Grønland

Nyd et strejf af luksus, når du besøger det arktiske område.

Aasiaat Sommerrestaurant – en succeshistorie

Sommerrestaurant i Aasiaat var en succes på grund af positive gæster, fleksibelt personale og samarbejde Hotel SØMA i Aasiaat slog i sommer dørene op for en sommerrestaurant, hvor hotellets gæster, besøgende og lokale har kunne nyde en gourmetoplevelse bygget på grønlandske råvarer. Et af vores hotels…
Ski Touring

Ski touring i Sisimiut

Oplev skønheden, stilheden og det ekstraordinære i det grønlandske bagland.

Book dit ophold