Hvilken grønlandsk destination skal du besøge denne sommer?

icefjord-centre
Vores hoteldirektører og arktiske guider deler det bedste fra deres destinationer.

Det kan være svært at beslutte, hvilket eventyr man skal begive sig ud på for at få det bedste ud af sin rejse til Grønland. For at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning har vi spurgt eksperterne - vores hoteldirektører og arktiske guider om, hvad der er værd at opleve på deres destination denne sommer.

Ilulissat

Fejr isbjergene
At besøge Ilulissat og dens verdensberømte isfjord er for mange et must, når man planlægger en tur til Grønland. Ilulissat er et af de få steder, hvor iskappen når havet. Derfor anbefaler vi blot at fejre isen, når du besøger Ilulissat. Sørg for at besøge Isfjordscentret for at lære mere om isfjorden, og hvordan den har hjulpet forskere med at forstå klimaændringer. Gå ikke glip af chancen for at tage på en Isfjordskrydstogt at komme tæt på de iskolde giganter og tage nogle fantastiske billeder, mens de glimter under den arktiske sol.

@borkowska_trippin', Hotel SØMA

Aasiaat

Nyd vandet
Byen Aasiaat ligger praktisk talt på vandet. ¨Vandet omkring Aasiaat er rigt med plankton og krill om sommeren. Det betyder, at der kommer en masse forskellige hvalarter forbi. Du kan se dem fra land – men det er endnu mere fantastisk at opleve disse fantastiske dyr ved at være i en båd på havet. Du får en chance for at se pukkelhvaler, buehovedhvaler eller vågehvaler, mens de svømmer og leger i nærheden af Aasiaat¨ forklarer Lisbeth Hansen, vores hoteldirektør i Aasiaat, da hun anbefaler at prøve vores havsafari tur. Et andet stort og autentisk eventyr, hun anbefaler til vores besøgende denne sommer, er ro kajak og fiskeri fra båd.

"Grønland er hjemlandet for kajaktraditionen, som går tusind år tilbage. Jægerne trænede balance og styrke om vinteren og om sommeren gik de på sæljagt og fouragering. I dag bruges kajakken mest til sport, og øgruppen omkring Aasiaat er et oplagt sted at opleve friheden ved at padle kajak. ”

Lisbeth Hansen, Hotelchef i Aasiaat

Sisimiut

Udforsk bjergene
Ifølge Manumina, vores arktiske guide i Sisimiut, er denne sommer det rigtige tidspunkt at udforske bjergene, der omgiver Sisimiut. Hun anbefaler vandreture til Præstefjældet for at nyde panoramaudsigten over hele Sisimiut, eller til Tele-øen, hvor du kan udforske gamle inuit-ruiner. Til de mere ambitiøse vandrere, der vandrer på Polarcirkelstien, forberedte Hotel SØMA en gendannelsespakke.

Nuuk

Lær hovedstaden for grønlændere at kende
Nuuk har atmosfæren af en storby og alligevel er den så anderledes end andre europæiske hovedstæder. Udforsk byen at lære og forstå mere om Grønland og dets befolkning. Vi anbefaler også, at du kommer forbi Restaurant SØMA at slappe af efter byvandringen, og smage vores sæsonbetonede menu, der fejrer lokale grønlandske råvarer med et moderne twist.

Del dette opslag

Mere at udforske

Ski Touring

Ski touring i Sisimiut

Oplev skønheden, stilheden og det ekstraordinære i det grønlandske bagland.

Første gang i Grønland

Besøg Grønland for første gang gennem en af vores gæsters øjne.

Hotel SØMA – et stykke af Grønland

Her begynder dine arktiske eventyr allerede inden du træder ud af døren.
City walk

Grønlands kultur

Forstå den destination, du besøger. Udforsk den traditionelle og moderne side af grønlandske byer. Alle vores arktiske lokaliteter er beliggende i smuk natur, og gaderne har mange historier at fortælle.

Forkælelse i Grønland

Nyd et strejf af luksus, når du besøger det arktiske område.

Aasiaat Sommerrestaurant – en succeshistorie

Sommerrestaurant i Aasiaat var en succes på grund af positive gæster, fleksibelt personale og samarbejde Hotel SØMA i Aasiaat slog i sommer dørene op for en sommerrestaurant, hvor hotellets gæster, besøgende og lokale har kunne nyde en gourmetoplevelse bygget på grønlandske råvarer. Et af vores hotels…

Book dit ophold